Aalborg Bækkenklinik udbyder nu som noget nyt Fertilitetsfremmende træning på hold.
Holdet henvender sig til kvinder, som ønsker naturlig graviditet, kvinder som skal i gang med fertilitetsbehandling eller som allerede er i gang med fertilitetsbehandling.

Træningen består af fertilitetsfremmende træning efter den fysioterapeutiske Mojzisova metode.  Fysioterapeuten Ludmila Mojzisova udviklede i 1970’er og 80’erne et træningsprogram til infertile kvinder, som hun gennem forskning på Prags Universitets Hospital påviste, kunne firdoble kvindernes chancer for at opnå naturlig graviditet.

På holdet tages udgangspunkt i Mojzisova’s øvelsesprogram, men der arbejdes ligeledes med andre øvelser, der kan fremme de reproduktive funktioner hos kvinden. Du får  desuden udleveret materiale, så du kan udføre øvelserne hjemme på daglig basis. Øvelserne er rolige og behagelige. De har til formål at mobilisere lænde/bækkenområdet, samt forbedre den generelle cirkulation til de reproduktive organer.

Holdet vil have fokus på:
• Undervisning i underlivets anatomi og fysiologi
• Øvelser der fremmer fertiliteten
• Forum med kvinder i lignende situation

Under forløbet vil vi berøre forskellige temaer som kan hænge sammen med fertiliteten. Temaer fx stress, motionsvaner, kost, bækkenbund, vejrtrækning, holdning og siddestilling.

Holdet vil bestå af en mindre gruppe. Der vil være således være rum for fortrolighed til at snakke om sårbare emner og dele dem med andre, som står i samme situation. Underviseren er fysioterapeut Mathilde Hansen, uddannet indenfor fertilitetsfysioterapi. Træningen forløber over 6 mødegange a halvanden time. Undervisningen vil være en blanding af teori, vejledning og en masse praktiske øvelser.

Læs evt mere om holdet på klinikkens facebookside her.
Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på mette@aalborgbaekkenklinik.dk