Mænd og bækkenbund

Impotens/ Erektil dysfunktion
Hver 2. mand over 40 år har problemer med potensen, hver 10. i en grad, der gør at de ikke kan gennemføre et samleje. Mange tror fejlagtigt, at medicinsk behandling med f.eks Viagra er eneste hjælp, hvis man lider af impotens. En meget billigere og enklere måde at kurere nedsat potens er bækkenbundstræning!
Undersøgelser viser at 75 procent vil opnå kraftigere og længerevarende rejsning med bækkenbundstræning.

Inkontinens
Mange mænd lider af inkontinens i forskellig grad. Inkontinens er stigende med alder. Problemer med efterdryp er meget almindeligt, og skyldes at urinrøret ikke tømmes helt i forbindelse med vandladning, dette kan bedre betydeligt med bækkenbundstræning. Læs om de øvrige typer af inkontinens længere oppe i menuen.

Smerter
Mange mænd oplever ligesom kvinder smerter omkring underliv, bækken og haleben. Forekomsten af mænd med smerter i underlivet ligger på 8 %. Meget tyder på, at specialiseret fysioterapi kan hjælpe målgruppen i lige så stor grad som fysioterapien allerede hjælper kvinder med underlivssmerter. Man skal ikke leve med langvarige smerter. Søg hjælp hos din læge eller hos fysioterapeut med specialviden på området.

Prostata-relateret inkontinens
Ved forstørret prostata vil mange mænd opleve både påvirket vandladning og påvirket kontinens, oftest som urge- eller overløbsinkontinens.
Efter operationer i eller fjernelse af prostata vil de fleste mænd være inkontinente i efterforløbet. Superviseret bækkenbundstræning vil være yderst relevant for alle før og efter prostataoperation. Ved spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig på mette@aalborgbækkenklinik.dk