Problemer i relation til bækkenbunden

Model af kvindelig bækkenbund
Mange mennesker lever med problemer i relation i bækkenbunden, f.eks smerter eller inkontinens. Og rigtig mange har forsøgt sig med træning uden effekt.
En væsentlig årsag kunne være, at det langt fra altid handler om en svag bækkenbund.

Ved undersøgelse af bækkenbunden vil vi nogle gange finde svage eller beskadigede bækkenbundsmuskler f.eks. efter en fødsel. Andre gange findes derimod en overspændt eller overaktiv bækkenbund, som har svært ved at slippe og endeligt vil vi jævnligt støde på at bækkenbunden måske har normal styrke, men er for dårlig til at koordinere et relevant muskelarbejde f.eks. i forbindelse med bevægelse eller idræt.

Undersøgelser viser desuden at 25 procent ikke er i stand til at aktivere deres bækkenbund korrekt, hvilket måske forklarer de mange jeg møder i klinikken, som er frustrerede over lang tids bækkenbundstræning uden nogen form for effekt.

Behandling vil således være meget forskellig alt efter symptomer, årsager og fund ved undersøgelse. Det er en udbredt skrøne, at alle bækkenbundsrelaterede problemer skal behandles med knibeøvelser!
Har du problemer i relation til bækkenbundens muskler, kan en undersøgelse hos en specialuddannet fysioterapeut være med til at sikre, at din træning og behandling skrues sammen mest hensigtsmæssigt i forhold til at opnå god og varig effekt.
Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte klinikken her