Graviditet & Efterfødsel

Graviditetsrelaterede bækkensmerter
Halvdelen af alle gravide vil opleve smerter fra bækkenets led og muskler i større eller mindre grad i løbet af en graviditet. Graviditetsrelaterede bækkensmerter er ikke farligt hverken for dig eller dit barn, men kan være voldsomt smertefuldt.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig på mette@aalborg.bækkenklinik.dk

Inkontinens efter en fødsel
Inkontinens er meget hyppigt forekommende i forbindelse med graviditet og efterfødsel. Det er en udbredt misforståelse, at man ikke skal træne sin bækkenbund i graviditeten.

Kejsersnit
20 procent føder ved kejsersnit i Danmark. Efter en fødsel ved kejsersnit stiller mange spørgsmål som; hvordan nedsætter jeg smerterne ved arret?, hvordan sørger jeg for mit ar bliver pænt?, hvordan genoptræner jeg min mavemuskler efter kejsersnittet?, hvornår og hvordan starter jeg op med min vanlige træning? Kom gerne og få en vurdering i forhold til dit ar, dine mavemuskler og forslag til og sparring omkring opstart af din træning.

Bristninger i forbindelse med fødsel
Omkring 80 procent af førstegangsfødende vil få en bristning under fødslen. Langt de fleste bristninger er overfladiske, og giver ikke gener senere i livet. Men er musklerne i skeden eller omkring endetarmsåbningen involveret er genoptræning af afgørende betydning for at undgå inkontinens og nedsynkningsgener.

Mavemuskler
Alle gravide vil efter graviditet og fødsel have nedsat styrke i mavemusklerne. Enkelte vil have et større mellemrum mellem de lige mavemuskler, det kaldes en rectusdiastase. Har du problemer eller spørgsmål til din genoptræning af dine mavemuskler er du velkommen til at kontakte klinikken.

Bækkenbunden efter fødsel
Når man lige har født oplever rigtig mange både tyngdefornemmelse og inkontinens grundet en træt og svag bækkenbund. Mange oplever ligeledes at kontakten/telefonlinien til musklerne i underlivet er afbrudt.

Smerter ved samleje
Graviditet og fødsel har stor indflydelse på lysten og evnen til samleje. Kroppen føles anderledes og reagerer anderledes. Rent fysisk vil arvæv efter bristninger, ændret hormonpåvirkning på skeden slimhinde, ømhed i underliv og/eller bækken kunne gøre et samleje meget smertefuldt.

Massage for dig der er gravid
Klinikken tilbyder massage til dig som er gravid og trænger til blødgørende og afspændende massage. Klinikken har briks, hvor du som gravid vil kunne ligge på maven.