Udtalelser fra patienter

Jeg blev henvist til Aalborg Bækkenklinik i efteråret 2022 parallelt med en urologisk udredning i hospitalsvæsenet. Selvom jeg følte mig lidt skeptisk og ubekvem ved det, så bookede jeg en tid, og det er jeg rigtig glad for. Gennem hospitalet kom jeg i medicinsk behandling med god effekt. Samtidig fik jeg med Mettes hjælp gang i forskellige bækkenbundsøvelser, som også har gjort god gavn. Og ikke mindst, så fik jeg hos Mette en virkelig god og forståelig forklaring på vandladningens anatomi og fysiologi med blik for det hele menneske. Mette skaber en åben, afslappet og tryg atmosfære med sin kombination af stærk faglighed og stærke kommunikative evner. Jeg kan varmt anbefale Mette og Aalborg Bækkenklinik.
(Mand 69 år ved vandladningsgener)

“Det var meningen, at jeg skulle have en tid hos dig i disse dage. Jeg vil bare sige, at den booker jeg ikke, det er nemlig slet ikke nødvendigt. Du sendte mig hjem med besked om at afspænde min bækkenbund via nogle udvalgte øvelser og antal gentagelser på baggrund af din undersøgelse af mig. Jeg må bare sige, at det har virket!
Da du forklarede mig, at min manglende fornemmelse af at være helt tæt, efter min anden fødsel, skyldtes, at jeg var anspændt og ikke for slap, var jeg ærligt liiiiidt skeptisk. Jeg troede jo, at min utæthed skyldtes for slap bækkenbund. Men jeg lyttede selvfølgelig til din anbefaling og lavede de efterfølgende uger afspænding hver aften, når jeg havde ammet min datter i søvn. Nu er jeg tæt og har en rigtig god kontakt (både betinget og ubetinget) med min bækkenbund. Er bare så glad for, at jeg nåede i mål. Det betyder så meget for dagligdagen. At kunne tage kjole på og bare ben, uden frygt for at lække. Jeg var ikke selv kommet frem til, at jeg faktisk havde en anspændt bækkenbund, og jeg havde fortsat med at knibe mere og mere – og jo faktisk forværret det endnu mere. Så virkelig mange tak!
Så selvom jeg gerne ville komme fordi og takke dig, så springer jeg opfølgningen over. Du har simpelthen hjulpet mig i mål på to konsultationer.”
(Nybagt mor)

”Jeg kontaktede Mette, da jeg havde en udfordring med min vandladning. Ofte, når jeg skulle tisse, så skulle det være med det samme – altså NU NU! Og hvis jeg blev sat i en situation hvor det var upassende at skulle ud på toilettet, kunne min hjerne godt fucke med mig, og melde en tissetrang, selv om det kun var 15 minutter siden sidst.
Jeg skulle først lige døje med det i et års tid, da det jo er et tabubelagt område at snakke om, specielt som en “frisk mand i midt trediverne”.
Men det var slet ikke tabubelagt at snakke med Mette om det – det bliver i stedet til det mest naturlige at snakke om.
Med et simpelt skema, hvor jeg over 2 dage noterede mængden af væske jeg drak, og mængden af urin, fik vi først styr på, at det ikke var min blære der var i stykker.
I stedet fandt vi ud af, at jeg faktisk ofte gik for længe uden at tisse, og derfor blev det tit SOS, når tissetrangen så meldte sig.
Vi lavede en god plan for at løse dette, og med et par opfølgende sessioner hvor vi snakkede om tingene, har jeg nu fået styr på mine udfordringer.
Jeg har fået hjælp til at styre min tissetrang, fordi Mettes skema og struktur har givet mig et overblik over hvordan min blære fungerer. Så hvis trangen melder sig kun 30 minutter efter jeg sidst har tisset, kan jeg godt bede min tissetrang om at dæmpe sig, fordi jeg rent psykisk nu ved, at jeg godt kan holde mig i længere tid.
Jeg kan virkelig anbefale Mette!!”
(Mand 33 år med vandladningsgener)

“9 måneder efter fødslen af mit andet barn oplevede jeg fortsat, at jeg havde problemer med at holde på vandet – både i det daglige men særligt til træning. Jeg besluttede mig for at gøre noget ved det, da det hæmmede mig meget. Mette var lige fra første mail meget imødekommende og jeg følte mig tryg i hendes hænder. Jeg har nu afsluttet mit forløb hos Mette efter 3-4 besøg, og jeg oplever ikke længere “uheld” i hverdagen og antallet af “uheld” til træning er mindsket markant. Og med hjælp fra Mette ved jeg, hvad jeg skal arbejde videre med for at komme helt i mål”
(Kvinde med urininkontinens efter fødsel)

“Jeg kan kun sende de varmeste anbefalinger om at deltage i 3 trin til en skøn fødsel om du er 1. gangs eller fleregangs fødende. Både Mette og Louise er meget søde og professionelle i deres arbejde og gør alt for at folk får deres individuelle behov for deltagelse opfyldt.  Forløbet er over 3 aftener, hvilket bare er vildt godt, aftenen er intens med ny teoretisk viden, med blanding af fysisk aktivitet af øvelser til graviditet og fødsel.
Har du spørgsmål du brænder inde med, retter de gerne programmet ind så DU får alt med du føler du har brug for!!  Jeg har selv gjort brug af både teori og praksis både i graviditet, under fødsel og efter min (drømme)fødsel 😍. Tak til disse 2 vidunderlige damer!! Jeg kunne blive ved…”
(Gravid, deltager på 3 trin til en skøn fødsel)

“Jeg har det sidste halvandet år flere gange ugentligt døjet med smerter i mit underliv. Sommetider så slemme smerter, at jeg ikke kunne stå oprejst. Jeg var meget frustreret over underlivssmerterne, hvorfor en veninde foreslog mig at prøve en fysioterapeut. Heldigvis lyttede jeg og endte i Mettes yderst kyndige og nærværende behandling, hvorunder det viste sig, at mit bækken var helt spændt op. Det har Mette hjulpet mig med at rette op på gennem letforståelig vejledning og enkle, overskuelige øvelser. I dag mærker jeg kun smerter i underlivet i forbindelse med menstruation. Det er en befrielse. Jeg er meget tryg ved at have Mette i baghånden, når mit bækken og jeg snart begynder i fertilitetsbehandling. Jeg giver Mette mine varmeste anbefalinger”
(Kvinde 25 år, med underlivssmerter)

“Jeg har været hos Alborg Bækkenbundsklinik i forbindelse med en operation for nedsunken underliv. Det har helt igennem været en positiv oplevelse. Især var jeg glad for Mettes gennemgang af min journal og hendes ”helt nede på jorden”
forklaring om alt omkring min operation og anatomi i underlivet. Det gav mig en rigtig god forståelse for hvordan det hele hænger sammen og det gjorde det meget nemmere at gå i gang med genoptræningen uden at frygte at gøre det forkert eller at skade operationsområdet”
(Kvinde set efter operation for nedsynkning)

“Jeg har gået ved Mette efter begge mine fødsler, og har kun stor ros til hende. Især efter min første fødsel var Mette en kæmpe støtte igennem mit forløb tilbage fra en fødsel med en 2. grads bristning – hvor hun altid var i baghånden. Mette er god til at sætte sig ind i ens situation og kommer med værktøjer/redskaber som passer ind i hverdagen, hun har en professionel tilgang til genoptræningen og det er tydeligt at mærke at hun brænder for at hjælpe. Jeg kan kun give Mette min bedste anbefaling!”
(Kvinde 33 år, mor til 4 årig og tvillinger på 6 mdr)

“Jeg bestilte en tid ved Aalborg Bækkenklinik fem måneder efter at have født min datter. Jeg fik under fødslen et stort klip i mellemkødet, som pga. arvæv gav mig gener og smerter. Mette undersøgte grundigt min bækkenbundsmuskulatur og arvævet. Og hun gav mig øvelser og vejledning i hjemmebehandling af arvævet. Jeg blev mødt på en utrolig imødekommende, professionel og tillidsvækkende måde, hvilket er vigtigt, når nu emnet drejer sig om de nedre regioner. Samtidig fik jeg en utrolig god og fortrolig “kvinde til kvinde” samtale og sparring, der for mig var en stor del af behandlingen. Efter blot to konsultationer – hvor der begge gange var ro og god tid – og halvanden måneds hjemmebehandling var jeg totalt fri for smerter og gener. Jeg vil til enhver tid anbefale andre kvinder at søge professionel og fysioterapeut-faglig hjælp hos Mette Villadsen efter fx fødselsrelaterede problematikker”
(Kvinde 33 år, mor til to og fysioterapeut)

“Mit første møde med Aalborg Bækkenklinik ligger tilbage i 2016 hvor jeg var i behandling for inkontinens efter operation for kræft i prostata. Dette med rigtig godt resultat efter meget få behandlinger. Senere i slutningen af begyndelsen af 2017, tog jeg igen kontakt med henblik på behandling/træning grundet problemer med impotens, en skade i forbindelse med min prostatakræftoperation. Det var en lidt større nød at knække, men helt klart fremgang at spore, takket være en god instruktion fra dig. Man tør at være helt åben, når man sidder over for dig, hvilket har betydet rigtig meget for mig i mit behandlingsforløb”
(Mand 64 år, opereret for prostatakræft)

“Da jeg første gang kom hos Aalborg Bækkenklinik, havde jeg haft kroniske smerter i halebenet/den ene balde i over 1½ år efter en fødsel. Jeg kunne ikke ligge ret længe på min ene side i sengen, kunne ikke sidde eller ligge på sofaen, så måtte sidde ret op og ned i en lænestol. Jeg havde en pude med hul til halebenet i bilen og jeg kunne ikke løbe 10 skridt uden at få smerte i balden. Jeg havde prøvet forskellige ting og behandlinger uden den helt store bedring, men allerede efter første behandling hos Mette kunne jeg allerede mærke en betydelig ændring i smerterne, de var minimeret betydeligt meget. Og allerede dér kunne jeg løbe en lille tur uden smerter. Jeg var LYKKELIG! Når man har gået SÅ længe med begrænset mobilitet og aktivitet var det den fedeste følelse at kunne bevæge mig frit igen. Jeg har i alt fået fem behandlinger over tre måneder, og jeg har Mette i baghånden, hvis der skulle snige sig lidt ubehag tilbage igen. Smerten er væk og jeg mærker det kun som en my af ubehag en gang i mellem. Nu ser vi tiden an og ser hvordan det går. Det har været en fornøjelse at komme hos Mette, jeg føler hun har hørt mig og hvad MIN problematik har været, og der har været tid til at snakke om, hvordan det er gået fra gang til gang. Jeg har aldrig følt mig som et nummer i køen. Jeg er dybt taknemmelig over den frihed og livskvalitet jeg har fået tilbage. Af hjertet TAK!”
(Kvinde 31 år)

“Jeg blev gjort opmærksom på Aalborg Bækkenklinik af egen læge efter endelig at have nævnt overfor hende, at jeg fik sværere og sværere ved at holde på vandet under løbeture og anden fysisk aktivitet. Jeg fik hurtigt en tid til konsultation hos Mette, som er yderst kompetent og virkelig dygtig inden for sit område. Sammen gennemgik vi mit problem, og Mette fik udarbejdet et fint lille træningsprogram med få og simple øvelser, som jeg skulle lave 3-4 gange om ugen. Jeg oplevede gennem hele forløbet (4 konsultationer) en mærkbar forbedring henover de knap 3 måneder, jeg konsulterede klinikken”
(Kvinde 48 år og løber)