Har en gynækologisk fysioterapeut sæsonarbejde??

2. apr 2018 | Nyheder

 

Ja, det har hun faktisk! Foråret er lige om hjørnet, og det samme er aften-løbeture og ungernes trampoliner. Det er ikke alle mødre, som er lige begejstrede for at deltage, når begejstrede børn inviterer til hop på trampolinen. Så faktisk ser jeg flere, som har problemer med at inkontinens i forårsmånederne, hvor det er tid til løbeture, trampolin i haven og tungt havearbejde.
Jeg møder rigtig mange kvinder i klinikken, som helt undgår aktiviteter, som inkluderer løb og hop, eller kvinder som kun køber løbetøj i sort, da det så ikke helt så let ses, når de har våde bukser efter en løbetur. Er man stress inkontinent, kan det være en uoverskuelig opgave at skulle hoppe og især på en trampolin. Stress inkontinens betyder, at man har svært ved at holde på urin i situationer, hvor trykket i bughulen ned mod bækkenbunden stiger f.eks. ved hoste, nys, latter, hop og løb.
Er man utæt for urin, er der stor sandsynlighed for, at man stille og roligt begynder at vælge de situationer fra, hvor man har sit problem. Det er ingen grund til! Du bør i stedet søge hjælp i forhold til at få afklaret årsagen til dit problem. Ofte kan der gøres rigtig meget med relativt små tiltag.

Aalborg Bækkenklinik behandler rigtig mange både kvinder og mænd med inkontinens. Henvender du dig hos med inkontinens, vil du blive mødt med god tid og grundighed. En samtale vil afdække dit problem inkl sammenhænge og årsager, herunder typen og graden af din inkontinens. Ved gynækologisk undersøgelse testes både styrke, udholdenhed og koordination i bækkenbundens muskler. Undersøgelse vil være nødvendig i forhold til at planlægge målrettet træning som passer præcis til dig, dit inkontinensproblem og din bækkenbund.

Har du problemer med at holde på vandet ved hop og løb kontakt Aalborg Bækkenklinik her med henblik på en vurdering og evt behandling.

 

Læs andre indlæg