Underlivssmerter

3. jun 2024 | Nyheder

Underlivsrelaterede smerter

Længerevarende underlivssmerter er meget hyppigt forekommende og noget vi ser hver eneste dag i Aalborg Bækkenklinik. Underlivssmerter kommer i mange former herunder brænden, svie og kløe, spænding eller murrende smerter i mave og underliv, eller som smerter i relation til samleje. En del oplever ligeledes smerter som cyklusrelaterede, som tyngdefornemmelse eller sammen med tømningsproblemer i relation til blære og tarm. Du bør altid kontakte din læge ved uforklarlige smerter i dit underliv.

Har man vedvarende smerter ser vi ofte bekymring, frygt og et nervesystem i højt alarmberedskab. Smerter medfører undgåelse af ellers vanlige aktiviteter herunder intimitet, almen fysisk aktivitet/træning etc. Dermed er der ofte store konsekvenser  for selvfølelse, seksualitet og livskvalitet.

Fysioterapi

Forskningsmæssigt anbefales fysioterapi som en væsentlig del af den tværfaglige behandling af mennesker med langvarige underlivssmerter som kronisk bækkensmerte syndrom, kronisk prostatitis, dyspareuni (smerter ved samleje) og vulvodyni

Hvad kan en specialuddannet fysioterapeut hjælpe dig med:

  • Viden og forklaringer i forhold til sygdom & symptomer
  • Vurdering og behandling af muskulære spændinger & smerter
  • Instruktion i relevante øvelser
  • Praktisk instruktion i vævsbehandling eller brug af hjælpemidler
  • Vurdering af behov for tværfaglig udredning/behandling

Smerter

Nyere smerteforskning viser, at smerter ikke bare er en skade i vævet. Smerter er en oplevelse, som registreres og bearbejdes i vores nervesystem. Psykiske faktorer som frygt, stress og angst har betydning for nervesystemets alarmberedskab, og kan så at sige skrue op for vores smerter. Herudover har vores erfaringer, vores baggrund og opdragelse også har betydning for, hvordan vi forholder os til vores smerte. Dermed er smerter komplekse, de vil variere fra person til person og fra situation til situation. Dette er vigtig viden både for den der lever med smerter, men naturligvis også for os, der møder og behandler folk med smerter.

Derfor vil en konsultation hos os altid være med god tid til samtale om din situation, kompetent og erfaren undersøgelse og ikke mindst grundige forklaringer i relation til dine smerter.

Kontakt Aalborg Bækkenklinik på 30742490 eller mette@aalborgbakkenklinik.dk hvis du ønsker en vurdering af, om fysioterapi kunne være løsningen på dine smerter i underliv eller bækken. Ønsker du en tid i klinikken kan den bookes online via vores hjemmeside

 

 

Læs andre indlæg