Når bækkenbundstræning ikke virker…

15. maj 2017 | Nyheder

Måske har du gennem længere tid lavet daglig bækkenbundstræning med knibeøvelser for at styrke din bækkenbund, men oplever fortsat at være utæt for urin når du f.eks hoster eller dyrker motion.

En hurtig konklusion kunne være at bækkenbundstræning ikke virker!

Dog kunne en mulig forklaring også være, at du enten ikke aktiverer din bækkenbund rigtigt, eller at din træning måske ikke er målrettet den aktivitet, hvor du oplever at være inkontinent.

Undersøgelser viser at op imod 30 % af alle kvinder ikke aktiverer deres bækkenbund korrekt, når de forsøger at knibe sammen. En del kvinder presser nedad i stedet for at lukke i bækkenbunden. Dermed bliver træningen uden effekt, og kan indimellem ligefrem forværre ens symptomer, hvis man hver gang man forsøger at knibe faktisk øger bugtrykket væsentligt.

Derudover er der mange som har fået udleveret eller har fundet træningsprogrammer, hvor træningen primært foregår liggende. Liggende knib kan være rigtig fine og effektive i forhold til at bedre fornemmelse af knibet, samt til at øge styrke og udholdenhed i muskulaturen.

Men ligesom ved enhver anden genoptræning, er det yderst vigtigt at vi målretter vores genoptræning til den type aktivitet eller idræt det skal bruges til. Har man haft en korsbåndsskade i knæet og spiller håndbold på eliteniveau, skal knæ-genoptræningen ikke slutte ved isoleret muskeltræning med f.eks en elastik. Der skal både styrke, stabilitets- koordinations- og funktionstræning til, for at knæet igen holder til håndboldkampe.

Helt grundlæggende er det fuldstændig det samme med en bækkenbund. Din bækkenbundstræning vil se forskellig ud, alt efter hvilke gener du har og hvilket mål du har for træningen!

Har du brug for hjælp til vurdering af din bækkenbund og hjælp til at finde nøglen til effektfuld træning af din bækkenbund, er du altid velkommen til at ringe til mig på 30742490

Mvh Mette, Aalborg Bækkenklinik

Læs andre indlæg